Visu desertu pamats - šokolādes muss. Pagatavošana gan nav īsti vienkārša, turklāt jāņem vērā - jo ilgāk tiks atdzesēts, jo smagāks un blīvāks tas būs. Taču rezultāts attaisnos visas cerības.

Šokolādes muss

Sastāvdaļas

  • 250 ml piena
  • 200 ml saldā krējuma (35%)
  • 200 g rūgtās šokolādes (70%)
  • 50 g piena šokolādes
  • 30 g sviesta
  • 2 olu dzeltenumi

Pagatavošana

Uzvāra pienu. Pakāpeniski, visu laiku kuļot, pievieno divu veidu izkausētas vai sarīvētas šokolādes. Masa būs gatava, kad tai būs viendabīga konsistence un tā viegli spīdēs. Orientējoši tai jābūt 45 °C temperatūrā. 

Šai masai pievieno olu dzeltenumus, mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un sakuļ ar mikseri. Saputo saldo krējumu un lēnām iecilā masā.

Muss savu vidēji šķidro konsistenci saglabās 30 °C temperatūrā. To lej nelielās formiņās un ieliek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.

Lai pagatavotu gaisīgu musu, jāievēro temperatūras režīmi. Jo ilgāk tiks atdzesēts, jo smagāks un blīvāks tas būs. 

Šokolādes muss ir desertu pamats. To pasniedz ar ogām, saldējumu, cepumiem.

Der zināt

Šokolādes pozitīvā ietekme

  • Uzlabo smadzeņu darbību, atmiņu, koncentrēšanās spējas.
  • Antioksidanti, kas ir pupiņās, aizkavē ultravioletā starojuma izraisīto grumbu rašanos, stiprina muskulatūru, aizsargā un uzlabo ādas stāvokli
  • Šokolāde satur kalciju un antibakteriālas vielas, kas nostiprina kaulus un zobus, kā arī iznīcina mutes dobumā esošās baktērijas.
  • Uzlabo asinsvadu stāvokli – stiprina asinsvadu sieniņas un kavē trombu veidošanos, normalizē asinsspiedienu.
  • Teobromīns un magnijs sniedz enerģiju.
  • Šokolādes sastāvā esošais magnijs un anandamīns mazina depresijas simptomus un nodrošina labu noskaņojumu.
Šokolāde.