Salds un tumīgs deserts no šokolādes, kondensētā piena un pistācijām būs skaists svētku papildinājums jebkurā svinību reizē.

Šokolādes un pistāciju šerbets

Sastāvdaļas

  • 300 g tumšās šokolādes, 
  • 300 g kondensētā piena ar cukuru, 
  • 20 g sviesta, 
  • 150 g pistāciju, 
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

Katliņā izkausē šokolādi, sviestu, pievieno kondensēto pienu un šķipsniņu sāls. Visu laiku maisa, lai masa nepiedeg un veidojas viendabīga un vijīga.

Noņem no uguns, pievieno pistācijas (gabaliņos sadauzītas vai veselas), izmaisa.

Masu lej ar foliju izklātā formā. Tā var būt neliela cepamā panna ar augstām maliņām. 

Izlīdzina, atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad liek ledusskapī sastingt. Jau pēc pāris stundām to varēs izņemt un sagriezt gabaliņos.

Šerbetu var apviļāt pūdercukurā. 

Uzglabā slēgtā traukā ledusskapī.