Dziesmu svētku biedrība izsludinājusi pieteikšanos Kormūzikas balvai, ar kuru plānots izcelt sasniegumus kormūzikas nozarē, jaunradē, kā arī pedagoģiskajā darbā 2023. gadā, informēja biedrības priekšsēdis Ints Teterovskis. Pretendentus balvai var pieteikt valsts, pašvaldības, nevalstiskās organizācijas, kultūrvietas, kā arī citas juridiskas vai fiziskas personas.

Paredzēts, ka tiks noteikti spilgtākie notikumi un personības kategorijā "Gada koris", "Gada kora vadītājs vai vadītāja", "Gada kormūzikas koncerts", "Balva par mūža ieguldījumu kormūzikā", "Gada jaunrade kormūzikā", "Gada kormūzikas ieraksts", "Pārsteigums kormūzikā" un "Gada kultūras, izglītības iestāde, kultūrvieta Rīgā".

Pieteikums iesniedzams elektroniskā formātā, aizpildot balvas pieteikuma anketu biedrības mājaslapā "dziesmusvetkubiedriba.lv", līdz 27. decembrim. Balvas pasniegšana notiks 2024. gada janvārī.

Tāpat Dziesmu svētku biedrība veido desmit raidījumu ciklu, kurā atskatīties uz aizvadītajiem XXVII Vispārējiem latviešu dziesmu un XVII deju svētkiem, izvērtēt veiksmes un neveiksmes, noteikt svētku attīstības virzienus visās nozarēs un svētkiem kopumā.

Katrā raidījumā tiks aicināti piedalīties svētku dalībnieki, eksperti, organizatori, lai sarunas vai diskusijas veidā pārrunātu aktuālas tēmas svētku tradīcijas attīstībai. Raidījumi būs skatāmi no 17. septembra Dziesmu svētku biedrības sociālā medija "Facebook" lapā un mājaslapā.

Dziesmu svētku biedrības darbības mērķis ir saliedēt vienotā un saskaņotā rīcībā dažādas sabiedrības grupas ar nolūku saglabāt Latvijas kultūras lepnumu – Dziesmu un deju svētku tradīciju, stiprinot tās vērtības izpratni gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Kopš 2017. gada biedrības valdē darbojas Teterovskis, Jānis Ozols, Gints Ceplenieks, Irīna Švarcbaha un Guna Trukšāne.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.