Reņģes var fritēt ar vai bez galvas. Ja fritē ar galvu, tad reņģīte ir gardāka un aromātiskāka. Ja fritē tikai liemeņus, tad tās ir vieglāk ēst.

Sastāvdaļas

  • 500 g nelielu reņģu
  • 200 g rudzu miltu
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 500 ml augu eļļas fritēšanai
  • Citrona daiviņas

Pagatavošana

1. Reņģes izķidā, pēc izvēles galvas atstāj vai nogriež. Rūpīgi noskalo un nosusina uz papīra dvieļiem. 

Reņģes pārkaisa ar sāli un maltiem pipariem, rūpīgi ierīvē gan no ārpuses, gan vēdera dobumu. 

Ieliek uz 30 minūtēm ledusskapī.

2. Dziļā pannā lej eļļu un uzkarsē. Uz šķīvja uzber rudzu miltus. Katru reņģi rūpīgi apviļā miltos un liek verdošā eļļā fritēties. Kad viena puse ir zeltaini brūngana, tad reņģes apgriež un fritē no otras puses. Gatavās reņģes liek uz papīra dvieļa un notecina lieko eļļu.

3. Reņģes pasniedz ar kartupeļu biezputru un citrona daiviņu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.