Šajā ziemai piemērotajā receptē cūkgaļu var aizstāt ar kūpinātu cūkas šķiņķi. Kūpināta gaļa tādā gadījumā nav jāmarinē.

Reklāma

Sastāvdaļas 4 personām


  • 500 g cūkgaļas

  • 800 g svaigas kāpostgalvas

  • 100 g sēņu

  • 1 sarkanā paprika

  • 1 ēdamkarote kviešu miltu

  • 1 tējkarote ingvera


Marinādei:


  • 3 ēdamkarotes sojas mērces

  • 1 ēdamkarote šerija (salds gaišais vīns)

  • 1 tējkarote baltvīna etiķa

  • 3 ēdamkarotes eļļas

  • pustējkarote čili pulvera

  • pustējkarote maltu melno piparu

  • 1 tējkarote cukura

  • 1 tējkarote sāls


Pagatavošana

Gaļu sagriež gabaliņos un liek bļodā. No sojas mērces, šerija, baltvīna etiķa, 2 ēdamkarotēm eļļas, čili, cukura, sāls un pipariem pagatavo marinādi. Gaļas gabaliņus pārlej ar marinādi un atstāj ievilkties aptuveni 20 minūtes.


Sagriež kāpostgalvu. Papriku noskalo, izņem sēklotni, mīkstumu sagriež gabaliņos. Arī sēnes sagriež.


Gaļai nolej marinādi un saglabā. Lielā pannā uzkarsē atlikušo ēdamkaroti eļļas un gaļu nedaudz apbrūnina. Pievieno kāpostus, papriku un sēnes. Turpina cept 10 minūtes.


Marinādi uzkarsē un iebiezina ar aukstā ūdenī izšķīdinātiem miltiem. Vāra aptuveni 3 minūtes. Pievieno ingveru, sāli un piparus. Pārlej gaļai un dārzeņiem.


Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.