Ziemassvētku deserti ir īpaši – bez salduma, kraukšķīguma, maiga krēma, pilītes skābuma tie arī bagātīgi papildināti ar Ziemassvētku garšvielām. Iedvesmai - klasiskais Lamigtona cepums.

Reklāma

Tas ir desserts, kura izcelse ir Austrālijā. Nelieli biskvīta kvadrātiņi, kurus no sākuma iemērc kausētā šokolādē, tad apviļā kokosriekstu skaidiņās.  

Sastāvdaļas

  • 125 g nesālīta sviesta istabas temperatūrā
  • 125 g pūdercukura
  • 2 olas, viegli saputotas
  • 250 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • Šķipsna sāls
  • 4 ēdamkarotes piena
  • 1 tējkarote vaniļas cukura


Pārkaisīšanai

  • 400 g pūdercukura
  • 100 g kakao pūdera
  • 150–175 ml verdoša ūdens
  •  200 g kokosa skaidiņu

Pagatavošana

1, Sviestu un cukuru puto, līdz veidojas gaisīga un viendabīga masa. Pa vienai pieputo olas. Miltus samaisa ar sāli un piesijā saputotajai masai, pievieno pienu un vaniļas cukuru, visu saputo kopā līdz viendabīgai krēmīgai masai.


2. Cepamo formu 18 x 25 cm izklāj ar cepamo papīru. Mīklu liek formā un ar konditorejas nazi nolīdzina virsmu. Formu liek līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 5–25 minūtes, līdz mīkla ir pacēlusies un gatava, to pataustot. 

Biskvītu dzesē formā 5 minūtes, tad noņem formas malu, biskvītam noņem cepamo papīru un uz stieples pamata dzesē nakti.

3. Bļodā savieno pūdercukuru un kakao, vidū izveido bedrīti. Bedrītē lej verdošu ūdeni un vienlaicīgi ar putojamo slotiņu sajauc krēmīgu šokolādes glazūru.


4. Atdzesēto biskvītu sagriež 24 gabaliņos. Katru gabaliņu ar 2 dakšiņu palīdzību iemērc un apviļā šokolādes glazūrā, tad nekavējoties pārkaisa ar kokosa skaidiņām un liek uz cepamā papīra ievilkties. Lamingtonus pasniedz ar deserta dakšiņu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.