Gaspačo ir viena no labākajām maltītes sastāvdaļām siltā vasaras dienā. Šoreiz iedvesmai nedaudz citāds - ar zemeņu " piesitienu", kā jau sezonas sākumam pieklājas.

Reklāma

Vasarīgs gaspačo ar zemenēm

Sastāvdaļas

  • 600 g zemeņu, 
  • 800 g tomātu, 
  • pāris zariņu bazilika, 
  • 8 mazās mocarellas siera bumbiņas, 
  • vaniļas pāksts, 
  • 100 ml olīveļļas, 
  • 3 tējk. balzamiko,
  • balzamiko krēms, 
  • nedaudz sāls

 

Pagatavošana

Tomātus blanšē, novelk miziņu, zemenēm nogriež kauslapas.

Uzsilda olīveļļu un tajā ieliek uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti, eļļai pievieno arī izkasītās sēkliņas. Vaniļa neitralizēs tomātu un zemeņu skābumu.

Zemenes, tomātus, nedaudz sāls, balzamiko un atdzisušo olīveļļu (no kuras izņem vaniļas pāksti) sablendē.

Gaspačo lej bļodiņās, rotā ar baziliku, zemenēm, mocarellas bumbiņu un pāris pilieniem balzamiko krēma.

Gaspačo pievieno ledu. Mocarellas siera bumbiņu vari aizstāt ar uzputotu kazas sieru. 

Zemene.