Dārza un meža labumi jūliju padara par gada garšu mēnesi. Kad ikdienas vitamīnu deva svaigā ogu un augļu veidā ir apēsta, var pievērsties arī to pārvēršanai gardos ēdienos.

Iesaka ēdienu pazinēja, LU lektore, recepšu grāmatu autore Lolita Šelvaha

Pagatavošana

1. Sasaldē kefīru. Liek sietiņā marli, ieliek sasaldēto masu un atkausē (atstāj uz nakti). Sietiņā no rīta būs brīnišķīgs svaigais siers.

2. Sarīvē cepumus un sajauc ar sviestu. Ar iegūto masu izklāj iepriekš ietaukotu cepamo formu.

3. Sakuļ olas ar cukuru. Pieliek iegūto siera masu, miltus, citrona sulu. Samaisa un mīklā iecilā svaigas avenes. Cep 40 minūtes +180 °C.

4. Kūku dekorē ar avenēm, citām dārza ogām un piparmētru lapiņām.