Kartupeļu pankūkas ir sātīgas. Īpaši gardas tās ir, ja var ēst tikko saceptas ar kraukšķīgu maliņu. Pusi kartupeļu var aizstāt ar cukīni, kabaci, patisonu vai ķirbi.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 250 g kartupeļu
- 250 g kabača (ķirbja vai
- patisona) mīkstuma
- 1 ola
- 40 g miltu
- Sāls
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, noskalo un sarīvē biezenī. Kabača mīkstumu bez mizas un sēklām sarīvē skaidiņās uz rupjās dārzeņu rīves. Kartupeļu biezeni un kabaču skaidiņas sajauc bļodā. Pievieno olu, sāli, miltus un samaisa.
- Pannu sakarsē un ietauko. Ar karoti liek mīklu un cep zeltainas pankūkas no abām pusēm.
- Kartupeļu un kabaču pankūkas ēd ar skābo krējumu, grieķu jogurtu vai brūkleņu ievārījumu.