Vienkāršs un viegls ēdiens, kas izdosies katram.

Sastāvdaļas

  • 2–3 cukīni
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 200 g fetas siera
  • 1 liela sauja diļļu

Pagatavošana

  1. Cukīni gareniski sagriež šķēlēs, pārkaisa sāli un saliek sietā, kurš uzlikts uz bļodas. Sāls palīdz izvilkt lieko šķidrumu, kas izdalās no cukīni šķēlītēm. Pēc 10 minūtēm ar rokām izspiež sulu no cukīni šķēlītēm. Nospiestās šķēlītes saliek lielā bļodā.
  2. Dziļā cepamajā pannā ielej plānu kārtu olīveļļas un uzkarsē. Plānā kārtiņā liek cukīni šķēlītes un apcep no abām pusēm zeltainas. Gatavās šķēlītes liek uz šķīvja, kurš izklāts ar papīra dvieli, lai nosūc lieko eļļu. Pārkaisa piparus.
  3. Cukīni šķēlītes jācep vairākos piegājienos.
  4. Ceptajām cukīni šķēlītēm vienā galā liek sadrupināta fetas siera gabaliņus, sasmalcinātas dilles, sarullē, ja veras vaļā – sasprauž ar kociņu, pasniedz uz silta šķīvja.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.