Vienkārši un ātri pagatavojama aromātiska cukīni uzkoda. Ražas laikā cukīni aug griezdamies – spēj tik novākt un sagatavot.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 2 jauni cukīni (apmēram 18 cm garumā)
- Sāls
- Malti melnie pipari
- 3–4 kaltēti tomāti eļļā
- 3–4 daiviņas ķiploku
- 100 g siera
- 4 ēdamkarotes rīvmaizes
Pagatavošana
- Cukīni gareniski pārgriež uz pusēm. Cukīni pārkaisa ar sāli un maltiem pipariem.
- Ķiploku daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi un ar iegūto masu ierīvē griezumu vietas. Kaltētos tomātus smalki sagriež un pārkaisa pāri cukīni.
- Sieru sagriež plānās šķēlītēs un pārklāj pāri sasmalcinātajiem tomātiem. Siera šķēles pārziež ar kaltētu tomātu eļļu un pārkaisa ar rīvmaizi.
- Cukīni puses liek ar eļļu ieziestā cepamajā formā un cep 20 minūtes 200 ºC.