Biezajiem ķīseļiem ir izteikta bērnības garša. Šoreiz neierastākā versijā – no ķirbja.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 320 g ķirbja mīkstuma
  • 1 glāze ūdens
  • 400 ml piena
  • 100 g cukura
  • 40 g kartupeļu cietes
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Ķirbja mīkstumu bez sēklām un mizas sagriež mazos kubiņos un saber katlā. Ķirbja kubiņus pārlej ar ūdeni un sautē, līdz ķirbis ir mīksts.
  2. Ķirbi izberž caur sietu, tam pielej uzkarsētu pienu, pieber cukuru, vaniļas cukuru un uzvāra. Kartupeļu cieti atšķaida ar ūdeni un, nepārtraukti maisot, pievieno ķirbja biezenim. Ķirbja un piena masu vāra, līdz tā sāk biezēt un veidojas biezais ķīselis.
  3. Gatavo ķirbja ķīseli lej deserta trauciņos un atdzesē.
  4. Pasniedzot ķirbju biezajam ķīselim pārlej skābo ogu mērci vai arī uzliek putukrējuma piku.

Kā pareizi vārīt ķīseli?

Kad ķīseļa pamatmasa ir uzvārījusies, tad kartupeļu cieti ber krūzē un pārlej ar aukstu ūdeni. Maisa tik ilgi, līdz veidojas viendabīgs pienains šķidrums. Katlā strauji samaisa ķīseļa masu un vienmērīgi no krūzes lej ūdens un kartupeļu cietes šķīdumu. Tad sāk maisīt ķīseli, lai neveidojas cietes kunkuļi. Noslēdz uguni.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.