Tieši vaniļas mērce ir tā, kas daudzus saldēdienus padara pasakaini garšīgus.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1 litrs piena
- 6 olu dzeltenumi
- 5 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
- Pienu lej katlā un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa ir dubultojusies, kļuvusi gaiša un krēmīga. Turpinot kulšanu, lēni sāk pievienot karsto pienu.
- Kad masa ir sakulta, katliņu liek uz plīts un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz mērce kļūst rēmveidīga. Mērci nedrīkst uzvārīt! Ja tas ir noticis un piens sagājis pārslās, tad mērce jāizberž caur sietu vai jāsakuļ ar blenderi!