Salda un smaržīga plātsmaize ar mandeļmiltiem Līgovakaram un ne tikai...

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g zemeņu
  • 150 g rabarberu
  • kanēlis

Mīklai:

  • 100 g kviešu miltu
  • 100 g mandeļu miltu
  • 80 g brūnā cukura
  • 140 g skābā krējuma
  • 100 g mīksta sviesta
  • 1 ola
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsna vaniļas cukura

Virsai:

  • 1 olas baltums
  • 50 g cukura
  • vaniļas cukurs
  • pūdercukurs

Pagatavošana

Sviestu saputo ar brūno cukuru un vaniļas cukuru, klāt pieputo istabas temperatūrā paturētu olu. Iemaisa krējumu un ar cepamo pulveri sajauktus kviešu un mandeļu miltus. Tad mīklu ieklāj ietaukotā un ar miltiem izkaisītā plātī, izlīdzina.

Rabarberus un zemenes sagriež gabaliņos. 

Pusi rabarberu un zemeņu pārber mīklai un viegli iespiež tajā, otru daļu vienmērīgi pārber un viegli pārkaisa ar kanēli. 

Pannu liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep plātsmaizi 200 grādos 30–35 minūtes.

Tikmēr olas baltumu saputo un pamazām putojot pieber cukuru, līdz izveidojas vidēji stingras putas. No krāsns izņemtai plātsmaizei pāršļaksta saputoto olbaltumu, liek atpakaļ cepeškrāsnī un patur dažas minūtes 130 grādos. Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru un rotā ar zemenēm.

Zemenes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.