Baklažānus var gan cept uz pannas, sagrieztus šķēlēs, uzsmērēt ķiploku eļļu un cept cepeškrāsnī vai grilēt - būs gardi. Iedvesmai - lieliska uzkoda no baklažāna un biezpiena, ko ņemt līdzi piknikā skaistā rudens dienā.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 2 baklažāni
- 250 g biezpiena
- 2–3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 2–3 ķiploka daiviņas
- malti melnie pipari, sāls
Pagatavošana
Baklažānu gareniski sagriež plānās šķēlēs. Pārslaka ar eļļu, liek uz pannas un cep cepeškrāsnī, līdz mīkstas, bet neizjūk. Izņem no krāsns, uzkaisa sāli, piparus un atdzesē.
Biezpienu sajauc ar krējumu un pievieno izspiestas ķiploka daiviņas.
Uz šaurākās baklažānu šķēles malas liek karoti biezpiena. Sarullē. Ja ruletītes neturas kopā, savieno ar irbulīti vai apsien ar maurlociņu.