Šī ir bieza un sātīga zupa, kur zuša vietā, protams, var ņemt jebkādu citu kūpinātu zivi.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g miltainu kartupeļu
  • 1 burkāns
  • 150 g selerijas saknes gabala
  • 1 liels dzeltenais sīpols
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • ½ litra liellopu buljona
  • 1 neliels puravs
  • 100 ml saldā krējuma 
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 200 g kūpināta zuša vai citas zivs
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Svaigi rīvēts muskatrieksts
  • 2 šķipsnas kaltēta majorāna

Pagatavošana

1. Kartupeļus, burkānu un selerijas sakni nomizo. Dārzeņus sagriež 1 cm mazos kubiņos. Sīpolu notīra un sasmalcina.

2. Pannā uzkarsē augu eļļu, pievieno sasmalcināto sīpolu un apcep 3 minūtes, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno burkāna, selerijas un kartupeļu kubiņus un dažas minūtes pasautē, nepārtraukti apmaisot. 

3. Liellopu buljonu lej katlā un uzvāra, tad pievieno apceptos dārzeņus un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes.

4. Puravu pārgriež gareniski uz pusēm un izskalo smiltis, tad gareniski sagriež 5 mm platās joslās un griež smalkos gabaliņos.

5. Gatavos kartupeļus sablendē, bet lai paliek arī mazi gabaliņi. Zupai pievieno sasmalcināto puravu un karsē 2 minūtes. Pievieno saldo krējumu, sviestu un zupu turpina karsēt uz lēnas uguns vēl 6–7 minūtes, līdz zupa sabiezē un kļūst krēmīga.

6. Gatavajai krēmzupai pievieno sāli, svaigi maltus piparus, rīvētu muskatriekstu un kaltētu majorānu. Krēmzupu samaisa un pagaršo. 

7. Zutim notīra ādu, gaļu atbrīvo no asakas un pievieno šķīvī salietajai zupai. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.