Tomātu raža padevusies varen laba, bet visas ierastās receptes jau realizētas? Izmēģini ķirbja un tomātu ievārījumu!

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirbja mīkstuma
  • 1 kg tomātu
  • 3 citroni
  • 1 kg ievārījuma cukura
  • 50 ml degvīna

Pagatavošana

  1. Ķirbja mīkstumu bez sēklām un mizas sagriež nelielos kubiņos. Tomātus blanšē, noņem miziņu un sasmalcina. Vienam citronam norīvē miziņu.
  2. Sasmalcināto ķirbi, tomātus un citrona miziņu liek katlā. Visu samaisa, pielej ūdeni un karsē uz lēnas uguns 5 minūtes, tad pievieno no visiem citroniem izspiesto sulu. Pievieno cukuru, visu samaisa, līdz cukurs ir izšķīdis. Ievārījumu vāra 10 minūtes, ja nepieciešams, tad noputo. 2 minūtes pirms gatavības pielej un iemaisa degvīnu.
  3. Gatavo ievārījumu pilda sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vākiem.
  4. Ievārījumu uzglabā sausā un vēsā vietā. To pasniedz ar pankūkām, biezpienu, balto sieru.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.