Tomātu raža padevusies varen laba, bet visas ierastās receptes jau realizētas? Izmēģini ķirbja un tomātu ievārījumu!
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1 kg ķirbja mīkstuma
- 1 kg tomātu
- 3 citroni
- 1 kg ievārījuma cukura
- 50 ml degvīna
Pagatavošana
- Ķirbja mīkstumu bez sēklām un mizas sagriež nelielos kubiņos. Tomātus blanšē, noņem miziņu un sasmalcina. Vienam citronam norīvē miziņu.
- Sasmalcināto ķirbi, tomātus un citrona miziņu liek katlā. Visu samaisa, pielej ūdeni un karsē uz lēnas uguns 5 minūtes, tad pievieno no visiem citroniem izspiesto sulu. Pievieno cukuru, visu samaisa, līdz cukurs ir izšķīdis. Ievārījumu vāra 10 minūtes, ja nepieciešams, tad noputo. 2 minūtes pirms gatavības pielej un iemaisa degvīnu.
- Gatavo ievārījumu pilda sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vākiem.
- Ievārījumu uzglabā sausā un vēsā vietā. To pasniedz ar pankūkām, biezpienu, balto sieru.