Jaunie kartupeļi ir bagāti ar uzturvielām, satur arī antioksidantus un vitamīnus un gluži vienkārši ļoti labi garšo - gan novārīti un dillītēm apbērti, gan salikumā ar dažādiem dārzeņiem. Iedvesmai - kartupeļu un redīsu salāti.
Reklāma
Kartupeļu un redīsu salāti
6 personām
Sastāvdaļas
- 8–10 kartupeļi
- 4 saišķi redīsu
- 2 paprikas
- 2 tomāti
- 2 galviņas salātu
- 2 saišķi lociņu
- 3 ēdamkarotes eļļas
- ābolu etiķis
- pētersīļi
- dilles
- sāls
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo, izvāra, sagriež šķēlēs un apslaka ar eļļu. Nomazgātus redīsus sagriež plānās šķēlītēs, lociņus sasmalcina. Papriku un tomātus sašķērē salmiņos.
Nomazgātas nelielas salātu lapas samaisa ar sagatavotajiem dārzeņiem, etiķi un sāli.
Nobeigumā pārkaisa ar sakapātām dillēm un pētersīļiem.