Sparģeļus var ēst kā ābolus – svaigus. Pēc garšas tie ir ļoti neitrāli, bet, papildinot ar sāli, pipariem, garšvielām, citiem salātiem, sparģelis ir lielisks salātos.

Reklāma

Jauno sparģeļu salāti ar gurķiem un redīsiem

  • Sastāvdaļas
  • 3–5 sparģeļi
  • 1 svaigs gurķis
  • 4–6 redīsi (ar visām lapām)
  • biešu lapiņas
  • 2 ēdamkarotes zaļo zirnīšu
  • olīveļļa (kaņepju vai rapšu eļļa)
  • baltvīna etiķis
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Plāni sagriež gurķi un īsu brīdi (līdz pusstundai) marinē baltvīna etiķī, kurā iemet arī kādu pipariņu. 

Sparģeļi.

Svaigiem salātiem vienmēr der olīveļļas un baltvīna etiķa mērce (vinegrets), bet garšas dažādošanai var pamainīt eļļu, piemēram, izvēlēties kaņepju vai rapšu eļļu, kas piešķirs mazliet rūgtenu niansi.

Redīsus salātiem sagriež ar visām lapām, jo tieši tām ir intensīvāka garša. Biešu lapas piešķirs salātiem arī citu krāsas niansi.

Salātiem uzdrupina mājas sieru, biezpienu vai smalki sagriež mīksto sieru. Var uzkaisīt sadrupinātus riekstus.