Zivis ir jāēd, tādēļ šis būs ne tikai gards, bet arī veselīgs ēdiens. Turklāt - īpaši gards, ja zivtiņas ir pašu ķertas.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 200 g asarīšu
- 100 g kartupeļu
- 2 tomāti
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- dažas selerijas saknes šķēles
- 3–4 ķiploka daiviņas
- 5 ēdamkarotes tomātu biezeņa
- sviests, sāls, pipari, krējums
- zaļumi: dilles, lociņi
Zivis izķidā, nomazgā. Liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un uzvāra buljonu, izkāš. Atdala gaļu no asakām.
Buljonā liek kartupeļus un vāra, kamēr tie mīksti.
Sviestā apcep dārzeņus, tomātu biezeni, tomātu šķēlītes. Pielej zupai, ieliek zivju gaļu.
Pieber sāli, piparus un ļauj zupai 10 minūtes ievilkties.
Katrā šķīvī liek saspiestu ķiploka daiviņu, lej zupu un uzber sagrieztos zaļumus.