Sezonai atbilstīgu, bet eksotisku recepti piedāvā Kuldīgas restorāna "Kopa" šefpavārs Žanis Raivo Behmanis.

Reklāma

Sastāvdaļas

4 gurķi

Marinādei:

  • 2 tējkarotes rīsu etiķa
  • 2 tējkarotes sojas mērces
  • 2 tējkarotes sezama eļļas
  • 30 g šalotes sīpolu
  • 30 g loku
  • 5 g čili pārslu
  • 5 g grauzdētu sezama sēkliņu
  • 5 g sāls

Pagatavošana

Gurķus sagriež ļoti plānās ripiņās. Liek bļodā, uzbārsta sāli, apmaisa un ļauj 5–7 minūtes atsuloties. 

Lieko šķidrumu nolej, gurķus noskalo aukstā ūdenī un vēlreiz nospiež lieko šķidrumu.

Bļodiņā sagatavo marinādi: sajauc rīsu etiķi, sojas mērci, sezama eļļu, sīki sagrieztus sīpolus un lokus, čili pārslas un sāli. Marinādi pārlej gurķiem, apmaisa un ļauj 15–30 minūtes ievilkties. Pirms pasniegšanas salātiem uzbārsta viegli apgrauzdētas sezama sēkliņas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.