Dārza padomu raidījums "Zaļie pirkstiņi" jau no 18. maija atgriežas kanālā TV3, lai kopā ar nerimstoši zinātkāro raidījuma vadītāju Rūtu Dvinsku dotos atklāt arvien jaunas dārzkopības zinības, tiktos ar jomas ekspertiem un dārza veidošanas entuziastiem.

Arī šajā sezonā raidījumā uzzināsim daudz vērtīgu padomu par to, kādus krāšņum­augus un garšaugus izvēlēties, uzzināsim, kādus dārza uzturēšanai nepieciešamos instrumentus un palīgierīces iesaka speciālisti, kā arī smelsimies iedvesmu, viesojoties īpašos dārzos. Tāpat šogad raidījumā izzināsim arī dārza atkritumu utilizēšanu un pārstrādi, dīķa plānošanu un ierīkošanu, dārza laistīšanas sistēmu iespējas, koku un krūmu špalierēšanu, kā arī akmeņdārzu un pat kapu zonas labiekārtošanu.

"Es priecājos, ka jaunajā raidījuma sezonā mēs raksim arvien dziļāk! Iepriekš apskatījām dārza darbus no sezonas sākuma līdz pilnbriedam vispārīgāk, un tagad nekas cits neatliek kā tam visam ķerties klāt detalizētāk un pamatīgāk. Gribas domāt, ka šī sezona būs aktuāla ne vien tiem, kuri, tāpat kā es, ar daudziem dārza darbiem vēl ir uz jūs, bet arī jau pieredzes bagātiem dārza entuziastiem, kuri varēs smelties iedvesmu un ieviest savos dārzos modernus un interesantākus dārza risinājumus," atklāj Rūta Dvinska.

Rūtas un dārznieces Ilzes Andersones draudzība turpināsies arī šosezon, kā rezultātā taps arvien jauni dārza praktiskie padomi un "dari pats" pamācības, rosinot skatītājus vairāk darboties pašiem. Kad dārza darbi būs padarīti, jābauda tā augļi, tāpēc "Zaļie pirkstiņi" kopā ar "Lidl" šefpavāru Uģi Veitu parūpēsies arī par gardām receptēm no veltēm, kas atrodamas gandrīz katrā dārzā.

Dārza padomu raidījums "Zaļie pirkstiņi" jau no 18. maija sestdienās plkst. 19.20 vai atkārtojums svētdienās plkst. 9.20 kanālā TV3.

Aptauja

Par kuru tēmu LASI.LV vēlētos uzzināt un lasīt vēl vairāk?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.