Rīgas domes deputāts Andris Reizenbergs pametis partiju "Gods kalpot Rīgai" un pievienosies "Jaunās Vienotības" frakcijai.

Reklāma

Reizenbergs, kurš iepriekš vairāk pazīstams kā bārmenis, kurš plūcis laurus arī pasaules kokteiļu čempionātā un citās līdzīgās sacensībās, sāka darbu domē pērn, 18. decembrī, kad mandātu nolika deputāts Jakovs Rafaļsons.

Saeimas deputāts un "GKR" valdes priekšsēdētājs Oļegs Burovs sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka viņam ir žēl, ka Reizenbergs ir pieņēmis šādu lēmumu, jo vēl pirms gada tika panākta vienošanās, ka Rafaļsons noliek mandātu par labu Reizenbergam, lai "jauns deputāts var sevi parādīt, pārbaudīt, cik viņam piestāv politiskais amats". 

"Izturēja, neizturēja pārbaudi, lai vērtē citi," 

par Reizenberga veikumu deputāta amatā teica Burovs. Viņa ieskatā pareizāk būtu bijis Reizenbergam nolikt mandātu, bet viņa vietā būtu jāvirza nākamais cilvēks no "GKR" rindām, un izteica cerību, ka Reizenberga uzņemšana "JV" Rīgas domes deputātu rindās nav bijis saskaņots ar "lielo vienotību", jo, iespējams, esot aizmirsts, cik balsu pašlaik ir valdības koalīcijai. "Negribu draudēt, bet šāda rīcība nepaliek bez reakcijas," piebilda Burovs, kurš ir viens no tiem Saeimas deputātiem, kas pašreiz nodrošina trauslo vairākumu Evikas Siliņas vadītajai valdībai.

"Gods kalpot Rīgai" Rīgas domes frakcijā tagad palikuši četri deputāti un tā ir opozīcijā.

Aptauja

Par kādu saturu LASI.LV būtu gatavs maksāt?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.