Biedrība "Latvijas vieglo taksometru darba devēju organizācija" atklātā vēstulē paudusi neizpratni par Autotransporta direkcijas (ATD) lēmumiem mobilo lietotņu taksometru pakalpojumu licenču izsniegšanā un iebilst pret Igaunijas uzņēmumu monopolstāvokli Latvijā.

Reklāma

"Analizējot situāciju taksometru nozarē, redzam, ka Igaunijas kompānijas ieguvušas dominējošu pozīciju un ATD lēmumi šķiet nesaprotami," raksta biedrības pārstāvji, norādot, ka divas Igaunijas kompānijas – "Bolt" un "Forus" – kontrolē 99% no Latvijas mobilo lietotņu taksometru nozares un ir veikušas spēcīgu lobiju Latvijā, bet nodokļus maksā citā valstī. Kopš "Bolt" ir kļuvis par dominējošo dalībnieku nozarē, 

daudzas Latvijas nacionālo taksometru kompānijas – "Red Cab", "SOS Taksi", "Smile Taxi", "Alviksa", "Riga Taxi", "Avoiss Taxi" un "Lady Taxi" – novestas līdz bankrotam. 

Vienlaikus Latvijas uzņēmējiem saņemt mobilo lietotņu licenci esot apgrūtinoši, lai gan Latvijas uzņēmējdarbības iniciatīvām būtu jābūt atbalstītām, nevis apgrūtinātām.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.