ASV esot aicinājušas Ukrainu pārtraukt dronu uzbrukumus Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām, jo bažījoties par naftas cenu pieaugumu, kā arī Maskavas pretreakciju, vēsta laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz trim informētiem avotiem.

ASV brīdinājumi esot izteikti Ukrainas Drošības dienesta un Militārās izlūkošanas pārvaldes augstām amatpersonām. Ukrainas uzbrukumi Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām, termināļiem un noliktavām Krievijas rietumos šogad ir pavadījuši globālo naftas cenu kāpumu par 15%. Apskatnieki norāda, ka naftas cenu kāpums varētu neveicināt ASV prezidenta Džo Baidena izredzes novembrī tikt pārvēlētam uz otro pilnvaru termiņu. Baltais nams arī uztraucoties, ka Krievija varētu uzbrukt enerģētikas infrastruktūrai, no kuras ir atkarīgas rietumvalstis. Īpaši tiek pieminēts CPC naftas vads, kas no Kazahstānas cauri Krievijas teritorijai naftu piegādā pasaules tirgū.

Aptauja

Kurš būs nākamais ASV prezidents?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.