Te nu tas ir – tomāts. Košs, saules sasildīts! Brenguļos tomāti sacentās svarā, citur tos izstādēs vērtē pēc formas neparastuma. Man tas vienmēr ir galdā. Tomātmaizei vien ir tik daudz variāciju, par citiem ēdieniem, kur to pievieno, nemaz nerunājot.

Reklāma
  • 3 gatavi, stingri tomāti
  • 1 neliels čili pipars
  • ķiploka daiviņa
  • 200 g puscietā siera
  • 2 olas
  • 3 ēdamkarotes majonēzes vai krējuma, vai bezpiedevu jogurta
  • dilles, pētersīļi, baziliks un citi zaļumi pēc izvēles
  • sāls, pipari pēc garšas

Tomātus uztaisa par trauciņiem – nogriež micītes, uzmanīgi ar karoti izņem sēklotni.

Čili sīki sagriež (ja negribas asumiņu, var ņemt papriku). Ķiploka daivu izspiež ķiplokspiedē. Ja gribas vairāk, ņem vēl vienu. Sieru un novārītās olas sarīvē.

Sagriež izvēlētos zaļumus un liek bļodā, kurā liek visas pildījuma sastāvdaļas, pieliek majonēzi vai krējumu, vai bezpiedevu jogurtu un samaisa. Ja vajag, pieber sāli un piparus.

Katrā tomātu bļodiņā ar karoti liek pildījumu, mazliet to piespiežot.

Dekorē, kā nu katrs vēlas: ar gurķa ripiņu, olīvām, zaļumiem.

Pirms pasniegšanas pildītos tomātus var kādu laiku paturēt ledusskapī.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.