Brušetas ir itāliešu virtuves ēdiens, jo itālieši mīl svaigus un sezonālus ēdienus. Tā ir uzkoda, ko Spānijas restorānā pasniedz, ēdienu gaidot. Klasiskā brušeta ir grauzdēta maize, ieeļļota ar augstas kvalitātes rafinētu olīveļļu un sarīvētu ķiploka daiviņu. Tai uzliek tomāta šķēli vai smalki sakapātu tomātu.

Reklāma
  • bagete (var izmantot arī čabatu)
  • tomāti
  • ķiploka daiviņa
  • svaigs baziliks
  • olīveļļa
  • pēc izvēles: prošuto, feta, paprikas krēmsiers, apcepti šampinjoni

Maizi sagriež ap centimetru biezās šķēlēs. Apgrauzdē tosterī vai uz grila. Tad pārgriež uz pusēm ķiploka daiviņu un ar griezuma vietu iesmērē maizes šķēles. Klasiskajā variantā tomātus sagriež mazos kubiņos, pievieno sasmalcinātas bazilika lapiņas. Beigās pievieno eļļu, sāli un piparus pēc garšas. Tomātu masu kārto uz maizītēm un pasniedz nekavējoties. Tāpat rīkojas ar pārējiem izvēlētajiem produktiem – sasmalcina, kārto uz maizes un pasniedz.

Otrs variants – sagrieztus tomātus uz pannas mazliet apcep un pasniedz ar cepeškrāsnī apgrauzdētām maizītēm. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns maizītēm siltām uzpilina nedaudz eļļas un ierīvē ar ķiploka daiviņu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.