Lazanju – sātīgo itāliešu ēdienu – var ēst gan karstu, gan tikko izņemtu no ledusskapja. Ja jūti, ka uzreiz visu nevarēs apēst, tad lieko saliec kārbiņās un šauj saldētavā. Gan jau kādu dienu atcerēsies par noslēpto gardumu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 baklažāni
  • 2 cukīni
  • 2 sīpoli
  • 2 sarkanās paprikas
  • 2 dzeltenās paprikas
  • 2 lieli tomāti
  • 200 g kazas siera
  • 50 ml olīveļļas
  • 1 citrona sula
  • Buntīte kinzas
  • Buntīte bazilika
  • Jūras sāls
  • Svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Cukīni un baklažānu sagriež gareniski 5 mm biezās šķēlēs. Baklažāna šķēles no abām pusēm apkaisa ar sāli un atstāj 15 minūtes, lai atsulojas, tad nosusina ar papīra dvieli. Sīpolus sagriež pusšķēlēs.
  2. Cukīni, baklažāna šķēles, sīpola ripiņas un papriku apcep no abām pusēm uz grila. Paprikai noloba mizu, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež lielos gabalos.
  3. Tomātus sagriež ripās, kazas sieru – šķēlēs.
  4. Pagatavo mērci. Sajauc olīveļļu, citrona sulu, sāli, piparus.
  5. Karstumizturīgā cepamajā formā kārtām liek baklažānus, cukīni, papriku, sieru, tomātus, sīpolus un virsū siera kārtu. Katru kārtu pārrasina ar mērci un pārkaisa ar zaļumiem.
  6. Cepamo formu pārklāj ar foliju. Cep līdz 190 ºC sakarsētā cepeškrāsnī. 5 minūtes līdz gatavībai noņem foliju un apbrūnina lazanjas virsu.
  7. Kinzas un bazilika lapiņas sasmalcina un pārkaisa pāri lazanjai pirms pasniegšanas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.