Pastila ir kaut kas starp marmelādi un blīvu saldu ogu masu. Tā ir plāna un elastīga, sagriezta gabalos.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 10 glāzes nogatavojušos pīlādžu ogu
  • 5 glāzes cukura

Pagatavošana

Ogas ber katlā un ar stampiņu saspaida, tad pieber cukuru, katlam uzliek vāku un to ieliek cepeškrāsnī vidējā temperatūrā, apmēram 150 °C.

Kad pīlādžiem parādās sula, tos apmaisa. Kad viss cukurs ir izkusis, pīlādžu masu izberž caur sietu un atdzesē.

Uz 3 glāzēm pīlādžu masas ņem 1–2 olas baltumus, sakuļ stingrās putās, iecilā pīlādžu masā.

Taisnstūrveida cepamo formu izklāj ar cepamo papīru, pīlādžu masu liek formā un izlīdzina 2–3 cm augstumā. Cepamo formu liek līdz 110 °C sakarsētā cepeškrāsnī un apkaltē.

Pastilu sagriež vienādos gabalos, tos liek kartona kastītēs, starp kārtām ieklāj cepamo papīru.

Kastītei uzliek vāku. Kastītes ar pastilu uzglabā sausā, vēsā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.