Ērts veids cienasta apēšanai brīvā dabā.

Sastāvdaļas

  • tostermaize
  • gurķa ripiņas
  • siera šķēlītes
  • tomāta šķēlītes
  • šķiņķa šķēles
  • vārīta ola, sagriezta ripiņās

Mērcei

  • jogurta tīrkultūra (vienai sviestmaizei apmēram 1 ēdamkaroti)
  • sīki sagrieztas dilles, pētersīļi, sāls un pustējkarote cukura

Pagatavošana

Traukā, strauji maisot, uzkuļ mērci, liekot kopā visas sastāvdaļas. Nogaršo, vai pietiek sāls un cukura. Uz maizes rikas kārto salātus, tomātus, šķiņķi, olu un pārlej mērci, tad vēlreiz – visas sastāvdaļas. Maizi sagriež pa diagonāli un caurdur ar iesmiņu.