Sen jau gribēju pamēģināt šo internetā noskatīto recepti, kas šķita ļoti vienkārša un ātra. Grūtākais visā šajā pasākumā bija izjaukt izvārīto kāpostgalvu pa lapām. Ja neskaita aļņa nomedīšanu.

Reklāma

Tātad. Ņemam ieroci un dodamies uz purvu meklēt alni… Nu, labi. Alnis jau bija nomedīts.

Pirmkārt sagatavo pildījumu

  • Kilograms aļņa mīkstuma
  • 300 gramu mājas cūkas cauraudzīša
  • Trīs olas
  • 100 g ūdens
  • Divas ēd. k. miltu
  • Pusotras tējk. sāls un tējk. cukura
  • Malts muskatrieksts, ķimenes, pipari, karijs (puse tējk.)
  • 5 ķiploka daivas un viens vidējs sīpols

Gaļu samaļ un pildījumu samaisa viendabīgā masā. Būtībā daļu var izmantot kotlešu pagatavošanai.

Kamēr tiek gatavots pildījums, jāapvāra kāposti. Vidējai kāpostgalvai izgriež kacenu un liek vārīties tik lielā katlā, lai ūdens apsedz visu kāpostu. Pavāra apmēram divdesmit minūtes un nolej ūdeni, atstājot kāpostu katlā lēni atdzist.

Kad pildījums gatavs, saudzīgi sāk ņemt nost kāposta lapas. Pa vienai. Cenšoties saglabāt tās veselas.

Tīteņu tīšana

Drīzāk var teikt, ka tā ir tīteņu placināšana. Paņem kāposta lapu un vidū ieliek sauju maltās gaļas masas, pārloka pāri vienu trešdaļu kāposta lapas, uzkaisa nedaudz sāls un pārliec trešo trešdaļu lapas. Sanāk ovāls plācenis, kas vēl jāsaplacina tā, lai pildījums vienmērīgi izlīdzinās pa visu tīteni un ir mazāk nekā puscentimetru biezs.

Tīteņu cepšana

Sakuļ olas un ieber kādā lēzenā traukā miltus. Uz uzkarsētas pannas liek sākumā miltos un tad olā apvārtītus tīteņus. Cep uz vidējas uguns, līdz brūni no abām pusēm.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.