Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā katalāņu rakstnieka Žuzepa Gregori grāmatu bērniem "Kas tev noticis". Ilustrējusi Seta Himeno. No katalāņu valodas tulkojusi Dace Meiere. Grāmata paredzēta bērniem vecumgrupā 5+.

Reklāma

Jēkabs ir dzīvespriecīgs zēns, taču pēdējā laikā viņš uz skolu iet sadrūmis. Uz katru vecāku jautājumu viņam ir gatava atbilde. Bet vai viņš stāsta taisnību? Izpēti attēlus un noskaidro, kas notika patiesībā.

Runāt par apcelšanu un melošanu vienmēr ir sarežģīti, taču klusēšana šīs tēmas padara tikai smagākas. Žuzepa Gregori un Setas Himeno radītā grāmata apstiprina labi zināmo, bet arī sniedz jaunus veidus tam, kā grāmatas lasītājam vizuāli nojaust apslēpto.

Autors, kas latviešu lasītājiem jau ir pazīstams iemīļotajā "Sprīdīša bibliotēkas" sērijā, atgriežas jaunā veidolā – toreiz viņa vārds tika atveidots kā "Džozefs Gregorijs", taču šobrīd lielāka nozīme tiek pievērsta pareizam svešvalodu vārdu fonētiskajam atveidojumam.

Žuzepa Gregori grāmata bērniem “Kas tev noticis”.

Žuzeps Gregori (Josep Gregori) ir katalāņu rakstnieks, dzejnieks un pedagogs, daudzu iecienītu grāmatu autors Spānijā un Katalānijas reģionā. Izdevniecības "Bromera" dibinātājs. Viņa grāmata bērniem "Teresita – mazā raganiņa" jau 2001. gadā tika iekļauta latviešu bērnu literatūras sērijā "Sprīdīša bibliotēka", tagad latviešu lasītājiem ir iespēja iepazīties ar jaunu autora darbu.

Seta Himeno (Seta Gimeno) ir katalāņu māksliniece un bērnu grāmatu autore. Studējusi mākslu un grafisko dizainu. Par bērnu grāmatām ilustratore teikusi: "Katrā lapā ielieku visu savu mīlestību, katrā detaļā. Zīmēt bērnu auditorijai ir liela atbildība un liels gods. Un tas mani padara ļoti laimīgu!"

Dace Meiere tulko no katalāņu, itāļu, lietuviešu un spāņu valodas. Viņas paspārnē ir jau vairāk nekā 150 tulkojumi. Par tulkojumiem un nopelniem starpkultūru sakaru veicināšanā saņēmusi Itālijas Kultūras ministrijas Nacionālo prēmiju tulkošanā, balvu “Sudraba tintnīca” (2012), Latvijas Literatūras gada balvu (2015 un 2023), Jāņa Baltvilka balvu (2019, 2020 un 2023), Baltu balvu (2022) un daudzus citus apbalvojumus un nominācijas.

Aptauja

Par kuru tēmu LASI.LV vēlētos uzzināt un lasīt vēl vairāk?

Grāmatas izdošanu līdzfinansē Eiropas Savienība.

Eiropas Savienības finansēts. Paustie viedokļi un uzskati atspoguļo autora personīgos uzskatus un ne vienmēr sakrīt ar Eiropas Savienības vai Eiropas Izglītības un Kultūras izpildaģentūras (EACEA) viedokli. Ne Eiropas Savienība, ne EACEA nenes atbildību par paustajiem uzskatiem.

Grāmata izdota ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstu.

 

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit