Olu virknes, čaumalu dekorācijas svētku galdam un mājokļa rotāšanai paredzētie rotājumi ir viegli un ātri pagatavojami, ja vien ir sagatavots galvenais pamatmateriāls – izpūstās olu čaumalas.

Kādu laiku pirms Lieldienām, gatavojot ēdienus no olām – pankūkas, omletes, sacepumus, 

pievienojot olas, tās nevis piesit ēdienam, bet izpūš, lai būtu izejmateriāls skaistiem dekoriem. 

1.  Jēlo olu vispirms zem ūdens strūklas rūpīgi nomazgā, lai vēlāk, klājot krāsu uz čaumalas, tā segtos vienmērīgi.

2.  Ar spicu naža galu izsit 3-4 mm caurumiņu olas abos galos.

3.  Olu turot virs bļodiņas, mierīgi izpūš olas dzeltenumu un baltumu. Tukšo čaumalu izskalo un nožāvē.

Olu turot virs bļodiņas, izpūš olas dzeltenumu un baltumu.

Izpūsto olu rotājumi būs viegli un gaisīgi, taču var nopirkt arī gatavas putuplasta olas un izmantot dekorēšanai.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.