Vasaras auksto zupu variācijas katram savas - gan klasiskais marinēto biešu un kefīra salikums, gan tomātu gaspačo, bet būtība viena - tās ir ātri un viegli pagatavojamas un lieliski atsvaidzina. Sastāvdaļas lielākoties ir svaigas un ēdiens top pēc salātu principa.
Reklāma
Baltā aukstā zupa, 7 l katlam
- 2 kg svaigu gurķu
- 1 kg sarkano vai balto redīsu
- 0,8–1 kg lapu salātu
- 200 g maurloku
- 150–200 g sīpolloku
- 200 g diļļu
- 6 l kefīra
- čili mērce
- pipari, sāls
- krievu sinepes
Pagatavošana
Gurķus un redīsus sarīvē salmiņos, salātus, lociņus un dilles sagriež.
Pielej kefīru, kam pikantumam pievienota čili mērce, krievu sinepes, pipari un sāls.
Lai zupa būtu tumīgāka un sātīgāka, kefīram ūdeni nepievieno.
Ja aukstai zupai izmantotas paniņas vai vājpiena kefīrs, zupa būs šķidrāka.
Īpašajam aukstās zupas kefīram sāls ir jau pievienots, tāpēc jāuzmanās to nepārdozēt.