Variācija par ierastajiem olbaltuma cepumiem, kur pikantu notiņu piešķirs šokolādes kafijas pupiņas.
Sastāvdaļas
- 50 g tumšās šokolādes skaidiņu
- 2 olu baltumi
- 100 g pūdercukura
- 125 g sasmalcinātu mandeļu
- 25 šokolādes kafijas pupiņas
Pagatavošana
1. Bļodā liek olu baltumus un puto, līdz veidojas baltas stingras putas. Pievieno un pieputo pūdercukuru, līdz masa ir vienmērīga un spīdīga. Iemaisa šokolādes skaidiņas un sasmalcinātas mandeles.
2. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Saputotu olu baltumu masu pilda konditorejas maisiņā. Uz cepamā papīra spiež apaļus cepumus 4 cm diametrā. Katra cepuma vidū iespiež vienu šokolādes kafijas pupiņu.
3. Cepamo plāti ar olbaltumu cepumiem
liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes, līdz cepumi ir sacietējuši.
Izņem no cepeškrāsns un atdzesē uz cepamās plāts.