Burkāni ir vieni no vērtīgākajiem sakņaugiem, bagāti ar vitamīniem, šķiedrvielām un antioksidantiem. Šajā receptē - burkāni kopā ar citiem dārzeņiem sātīgā cūkgaļas sautējumā.
Sastāvdaļas
- 500 g cūkgaļas šķiņķa
- 6 kartupeļi
- 3 lieli burkāni
- 2 sīpoli
- 1 baklažāns
- 1 paprika
- paprikas pulveris
- malti melnie pipari
- sāls
- zaļumi
Pagatavošana
Gaļu sagriež gabaliņos, uz sakarsētas sausas pannas apbrūnina no visām pusēm. Apcepto gaļu liek katlā, pievieno lielos gabalos sagrieztus burkānus, uzbārsta sāli, maltus melnos piparus, paprikas pulveri, samaisa, uzlej 2 glāzes ūdens un visu uzvāra. Turpina sautēt uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz gaļa un burkāni gandrīz mīksti.
Baklažānu sagriež, uzbārsta sāli, lai izdalās sula. Tad šķidrumu notecina un baklažānus pievieno sautējumam. Kartupeļus nomizo un sagriež tikpat lielos gabalos kā gaļa, papriku sagriež palielos gabalos, pievieno pārējiem dārzeņiem un gaļai un sautē tik ilgi, kamēr visas sastāvdaļas mīkstas. Nobeigumā pievieno sagrieztus un uz pannas apceptus sīpolus.
Pasniedzot uzbārsta zaļumus.