Vecmāmiņu un vectētiņu paaudzei krēms saistās ar saldo ēdienu. Šokolādes, rupjmaizes, riekstu, vaniļas un arī ķirbja krēmu parasti pasniedza ar skābu ogu mērci, gatavotu no dzērvenēm, jāņogām, cidonijām.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 400 g ķirbja
- 160 g cukura
- 1 citrons
- 20 ml brendija
- 200 ml saldā krējuma
- 24 g želatīna
Pagatavošana
- Ķirbja mīkstumu sagriež mazos gabaliņos, liek katlā un pārlej ar ūdeni, lai gabaliņi ir tikai nosegti. Kad ķirbis ir izsautēts, to izberž caur sietu.
- Ķirbja biezenim pievieno cukuru, rīvētu citrona miziņu, izspiestu citrona sulu, brendiju, uzbriedinātu želatīnu. Masu karsē, līdz želatīns ir izkusis. Masu atdzesē.
- Saputo saldo krējumu. Tajā iemaisa atdzisušo ķirbja biezeni. Krēmu pilda deserta porciju trauciņos.
- Krēms ir gatavs, kad tas ir sastindzis. Krēmu pasniedz ar skābu ogu – dzērveņu vai jāņogu – mērci.
Kā uzbriedināt želatīnu? Ieber trauciņ ā un pārlej ar aukstu ūdeni. Želatīns ir uzbriedis, kad vis s ūdens ir uzsūkt s un izveidojusie s graudaina mīksta masa.