Uzburt Itāliju savā virtuvē palīdzēs kraukšķīgās brusketas.

Sastāvdaļas

  • 2 cukīni
  • 100–150 g spinātu
  • Bagete vai čabata
  • 1 maza čili pāksts
  • 50 g cietā siera
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 liela bazilika bunte
  • ½ tējkarotes baltvīna etiķa
  • ½ citrona1 tējkarote sviesta
  • 4 ēdamkarotes olīveļļasJūras sāls

Pagatavošana

  1. Cukīni sagriež garās 5 mm biezās sloksnēs. Čili izņem sēklas un smalki sagriež. Ķiploka daiviņas sasmalcina.
  2. Sakarsē grila pannu, ieziež ar olīveļļu un apcep cukīni šķēles no abām pusēm.
  3. Dziļu pannu uzkarsē, pievieno olīveļļu un sviestu, izkausē. Pannā liek spinātu lapas, uzliek vāku un spinātus karsē 2–3 minūtes.
  4. Pagatavo mērci no 3 ēdamkarotēm olīveļļas, citrona sulas, etiķa, čili, ķiplokiem, bazilika lapiņām un sāls. Sieru rupji sarīvē.
  5. Maizi sagriež šķēlēs un apgrauzdē tosterī vai uz cepešpannas cepeškrāsnī.
  6. Uz maizes lej nedaudz mērces, liek spinātu lapas, grilēto cukīni, pārlej mērci un pārkaisa rupji sarīvēto sieru.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.