Uzburt Itāliju savā virtuvē palīdzēs kraukšķīgās brusketas.
Sastāvdaļas
- 2 cukīni
- 100–150 g spinātu
- Bagete vai čabata
- 1 maza čili pāksts
- 50 g cietā siera
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 liela bazilika bunte
- ½ tējkarotes baltvīna etiķa
- ½ citrona1 tējkarote sviesta
- 4 ēdamkarotes olīveļļasJūras sāls
Pagatavošana
- Cukīni sagriež garās 5 mm biezās sloksnēs. Čili izņem sēklas un smalki sagriež. Ķiploka daiviņas sasmalcina.
- Sakarsē grila pannu, ieziež ar olīveļļu un apcep cukīni šķēles no abām pusēm.
- Dziļu pannu uzkarsē, pievieno olīveļļu un sviestu, izkausē. Pannā liek spinātu lapas, uzliek vāku un spinātus karsē 2–3 minūtes.
- Pagatavo mērci no 3 ēdamkarotēm olīveļļas, citrona sulas, etiķa, čili, ķiplokiem, bazilika lapiņām un sāls. Sieru rupji sarīvē.
- Maizi sagriež šķēlēs un apgrauzdē tosterī vai uz cepešpannas cepeškrāsnī.
- Uz maizes lej nedaudz mērces, liek spinātu lapas, grilēto cukīni, pārlej mērci un pārkaisa rupji sarīvēto sieru.