Nedaudz neierasta ķirbja marinēšanas recepte, kur asumiņu piešķir gan ķiplociņš, gan čili.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg nomizota ķirbja
  • 15 ķiploka daiviņu
  • 1 čili
  • 6–8 pētersīļa zariņi
  • 150 g cukura
  • 20 g sāls
  • 150 ml ābolu etiķa
  • 100 ml eļļas
  • 100 ml ūdens

Pagatavošana

Ķirbi sagriež lielos kubiņos. Sasmalcina ķiplokus, pētersīļus un čili. Katlā ielej ūdeni, etiķi, eļļu, pievieno sāli un cukuru. Uzvāra un ieliek ķirbja kubiņus. 

Atkal uzvāra, tad noregulē mazu liesmu un turpina vārīt 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot. 

Nobeigumā pieber ķiplokus, čili un pētersīļus, uzvāra un noņem no uguns. Karstus ķirbjus saliek burkās, aizskrūvē vāciņus un burkas atdzesē, silti sasegtas.

Garšvielas un garšaugi, kas piestāv ķirbim

  • Ar ķirbi labi sader šādas garšvielas: muskatrieksts, kumīns, ķimenes, kanēlis, paprikas pulveris, melnie un čili pipari, karija garšvielu maisījums.
  • Ķiploki, sīpoli un puravs ķirbja biezzupai piešķir patīkamas garšas nianses, nomāc ķirbja garšu.
  • Burkāni ne vien bagātina ķirbja biezzupas garšu, bet arī iekrāso košāk.
  • Aromāta piešķiršanai var izmantot pētersīļus, seleriju, timiānu, oregano vai rozmarīnu.

 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.