Granita ir sicīliešu deserts, ko uzskata par vienu no šerbeta paveidiem, bet precīzāk to varētu raksturot kā ogu ledu ar cukuru. Šoreiz - no zemenēm!

Reklāma

Atvēsinošā granita

Sastāvdaļas

  • 500 ml ūdens, 
  • 150 g cukura, 
  • 500 g svaigu zemeņu, 
  • 90 ml saldā krējuma, 
  • 1 ēd. k. pūdercukura.

Pagatavošana

Uz mērenas uguns uzvāra ūdeni ar cukuru, maisot cukuru izkausē. Atdzesē pusstundu.

Zemenes samaļ biezenī un iemaisa cukura sīrupā. Maisījumu pilda aukstumizturīgā traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto saldētavā uz divām stundām.

Ar dakšiņu sadrupina masu kristālos un atkal liek saldētavā uz stundu. Tad vēlreiz sasmalcina ar dakšiņu. 

Procesu atkārto vairākas reizes, līdz izveidojas stingri kristāli.

Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru. Granitu pilda glāzēs vai bļodiņās un pa virsu uzliek pa karotei putukrējuma.

Zemenes.