Iestājoties pavasarim, galdā aizvien biežāk gribas celt ēdienu dabas atdzimšanas košajās krāsās – turklāt tā, lai maltīte ne tikai priecētu acis, bet sniegtu enerģiju, kas apsīkusi garajos rudens un ziemas mēnešos. Lai izdodas iepriecināt sevi un savus mīļos ar košu un pavasarīgi klātu galdu, izmantojot receptes no žurnāla "Padoms Rokā" krājumiem!

Ķirbja salāti

Sastāvdaļas (4 porcijām)

0,5 kg ķirbja, 2 ēdamkarotes medus, apelsīns, ēdamkarote linsēklu eļļas, dzērvenes, saulespuķu sēklas

Pagatavošana

1. Ķirbi nomizo, sarīvē smalkās strēmelēs (līdzīgi kā burkānus korejiešu salātiem) un pievieno medu. 

Izspiež apelsīna sulu un pielej ķirbim.

2. Visu aizdara ar linsēklu eļļu, kārtīgi sajauc, saspaida un atstāj uz piecām minūtēm, lai garšas savelkas.

3. Pasniedzot uzbārsta dzērvenes un saulespuķu sēklas.

Dzērvenes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.