Iestājoties pavasarim, galdā aizvien biežāk gribas celt ēdienu dabas atdzimšanas košajās krāsās – turklāt tā, lai maltīte ne tikai priecētu acis, bet sniegtu enerģiju, kas apsīkusi garajos rudens un ziemas mēnešos. Lai izdodas iepriecināt sevi un savus mīļos ar košu un pavasarīgi klātu galdu, izmantojot receptes no žurnāla "Padoms Rokā" krājumiem!

Sastāvdaļas (4 personām)

200 g griķu, 4 kukurūzas cāļa krūtiņas (var ņemt arī vistas filejas), 2 šalotes sīpoli (der arī parastie), 300 g "Rasas" krēmsiera (var citu krēmsieru), 500 g dažādu dārzeņu – sviesta pupiņas, burkāni, dzeltenie cukīni, cukurzirņi, divas krūzes vistas buljona, pāris zariņu svaiga timiāna un rozmarīna, maurlociņi pārkaisīšanai, olīveļļa, sāls un pipari, sviests apcepšanai

Pagatavošana

1. Pannā ielej nedaudz eļļas, ieber sagrieztus sīpolus, timiānu un rozmarīnu, visu pasautē.

2. Pievieno griķus, tos apcep, izkarsē. Pēc tam pannas saturam pielej buljonu, lai nedaudz pārklātu griķus. Visu sautē, kamēr griķi ir vidējā gatavībā, gandrīz mīksti.

Pievieno krēmsieru un vēl brīdi pakarsē.

3. Cāļa gabalus apbārsta ar sāli un pipariem, apslaka ar olīveļļu un apcep, aprauj uz grilpannas. Pēc tam uz 10 minūtēm liek cepeškrāsnī – gaļa ir gatava, bet vēl saglabā sulīgumu, nekļūst sausa.

4. Dārzeņus notīra, sagriež. Pannā izkausē sviestu, ieber garšaugus, visus dārzeņus un izkarsē. Jaunie dārzenīši ātri top gatavi, tos nevajag pārsautēt.

5. Šķīvī liek griķus, virsū dārzeņus un putna gaļu, uzbārsta maurlociņus. Ja vēlas, apceptos dārzeņus var iejaukt gatavajos griķos un pasniegt šādi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.