Sena un klasiska recepte, kas lieliski iederēsies saimes galdā Lieldienu svētku maltītē.

Sastāvdaļas

  • 4 šķēles teļa gaļas
  • 4 šķēles šķiņķa
  • 4 cieti novārītas olas
  • paprikas pulveris
  • sāls
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

Gaļas šķēles izdauza ar gaļas āmuru. Ieberzē ar sāli un papriku. 

Cieti novārītās olas vispirms ietin šķiņķa šķēlē, tad teļa gaļas šķēlē un nosien ar diegu. 

Cep cepeškrāsnī uzkarsētā eļļā 180 grādos 4–5 minūtes.

Teļa gaļu var aizstāt ar cūkgaļu.

Ola.

Der zināt!

  • Ja olas vāra 3 minūtes, tās ir ļoti mīkstas.
  • Ja vāra 5 minūtes, olas dzeltenums ir mīksts.
  • Ja vāra 7 minūtes, dzeltenums ir pusmīksts.
  • 10 minūtes un ilgāk vārītas olas ir cietas.
  • Ja olas vāra ilgāk par 15 minūtēm, dzeltenumam veidojas zilgana apmale.
  • Ja olas drīzumā tiks izlietotas, tās var turēt istabas temperatūrā aptuveni nedēļu. Tikai jāraugās, lai nebūtu bojāta čaumala
  • Ledusskapī svaigas olas var uzglabāt divas nedēļas, arī pēc tam vēl trīs četras nedēļas. Tomēr tad ieteicams olas lietot tikai cepšanai vai olu ēdieniem
  • Cieti vārītas olas ledusskapī var uzglabāt nedēļu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.