Viena no klasiskajām receptēm, kur anšova vietā var izmantot arī mazāk pikanto ķilaviņu.

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 100 g liesa biezpiena
  • 50 g sviesta
  • 1 kārbiņa anšovu ( vai ķilavu) fileju
  • 3 diļļu zariņi
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

Olas cieti novāra, atdzesē aukstā ūdenī, noloba, pārgriež gareniski uz pusēm, izņem dzeltenumus.

Dzeltenumus izberž caur sietu, kopā ar biezpienu un sviestu samaisa krēmveidīgā masā.

Anšovu filejas un dilles sīki sakapā un iemaisa masā. 

Pieber sāli un piparus. Tad masu liek konditorejas maisiņā un iepilda olu pusītēs. Izrotā ar anšovu gredzeniem un dillēm.

Ola.

Der zināt!

  • Ja olas vāra 3 minūtes, tās ir ļoti mīkstas.
  • Ja vāra 5 minūtes, olas dzeltenums ir mīksts.
  • Ja vāra 7 minūtes, dzeltenums ir pusmīksts.
  • 10 minūtes un ilgāk vārītas olas ir cietas.
  • Ja olas vāra ilgāk par 15 minūtēm, dzeltenumam veidojas zilgana apmale.
  • Ja olas drīzumā tiks izlietotas, tās var turēt istabas temperatūrā aptuveni nedēļu. Tikai jāraugās, lai nebūtu bojāta čaumala
  • Ledusskapī svaigas olas var uzglabāt divas nedēļas, arī pēc tam vēl trīs četras nedēļas. Tomēr tad ieteicams olas lietot tikai cepšanai vai olu ēdieniem
  • Cieti vārītas olas ledusskapī var uzglabāt nedēļu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.