Te noderēs visi pēdējās ražas dārzeņi – kabači, cukīni, patisoni, ķirbji. Tā katru no tiem varēs vislabāk salīdzināt un noteikt, kurš ir gardākais.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1,2 kg cukīni, kabaču, patisonu, ķirbju
  • 250 g mazu sīpolu
  • 250 g nelielu tomātu
  • 150 g sāls
  • 4 cm garš ingvera saknes gabaliņš
  • 600 ml baltvīna etiķa
  • 100 g cukura
  • 1 tējkarote malta ingvera
  • 1 ēdamkarote sinepju pulvera
  • 0,5 tējkarotes malta koriandra
  • 0,5 tējkarotes kumīna
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes

Pagatavošana

  1. Visus dārzeņus – cukīni, kabačus, patisonus, ķirbjus – nomizo, izņem sēklas un mīkstumu sagriež 3 cm kubiņos. Tomātus vairākās vietās sadursta ar adatu. Sīpolus notīra.
  2. Sagrieztos dārzeņus pārkaisa ar sāli, ierīvē, tad noslogo un liek vēsā vietā uz 24 stundām atsuloties.
  3. Nākamajā dienā dārzeņus ieliek sietā un noskalo, tad notecina un nosusina uz papīra dvieļa.
  4. Ingvera sakni saspiež ar naža asmeni un sasmalcina. Ķiploka daiviņas izspiež caur spiedi. Katlā liek dārzeņu kubiņus, ingveru, ķiploku, pārkaisa cukuru, pievieno garšvielas, etiķi. Visu samaisa un liek karsēties. Kad šķidrums uzvārās, tad samazina uguni un karsē uz lēnas uguns apmēram 7 minūtes.
  5. Dārzeņus ar putu karoti liek sterilās burkās. Nelielā ūdens daudzumā iejauc kartupeļu cieti. Novārījumu vēlreiz uzkarsē, maisot pievieno kartupeļu cieti. Mērci vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, līdz tā sabiezē. Mērci pārlej pāri dārzeņiem. Burkas aizvāko ar steriliem vākiem. Dārzeņiem sinepju mērcē ir jāievelkas 4 nedēļas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.