Cidonijas marinētam ķirbim piešķir patiešām karalisku garšu. Izmēģini!

Sastāvdaļas

  • 1/2 kilograma ķirbja mīkstuma
  • 750 g cukura
  • 250 ml baltvīna etiķa
  • 500 ml cidoniju sulas
  • 8 smaržīgo piparu graudi
  • 5 krustnagliņas
  • 1 kanēļa standziņa

Pagatavošana

  1. Ķirbi bez mizām un sēklām sagriež 3 cm lielos kubiņos.
  2. Katlā marinādei lej etiķi, pievieno cukuru, cidoniju sulu, piparu graudus, krustnagliņas un kanēļa standziņu. Visu maisa, līdz cukurs ir izkusis.
  3. Verdošā marinādē saber ķirbja kubiņus un karsē apmēram 5minūtes, līdz ķirbis sāk kļūt stiklains. Nogriež uguni un ķirbi marinādē atdzesē.
  4. Nākamajā dienā ķirbi marinādē vēlreiz uzvāra un karsē 3 minūtes. Tad marinētos ķirbjus vēl karstus sapilda sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vāciņiem.
  5. Marinētos ķirbjus pasniedz kā piedevu pie gaļas ēdieniem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.