Cidonijas marinētam ķirbim piešķir patiešām karalisku garšu. Izmēģini!
Sastāvdaļas
- 1/2 kilograma ķirbja mīkstuma
- 750 g cukura
- 250 ml baltvīna etiķa
- 500 ml cidoniju sulas
- 8 smaržīgo piparu graudi
- 5 krustnagliņas
- 1 kanēļa standziņa
Pagatavošana
- Ķirbi bez mizām un sēklām sagriež 3 cm lielos kubiņos.
- Katlā marinādei lej etiķi, pievieno cukuru, cidoniju sulu, piparu graudus, krustnagliņas un kanēļa standziņu. Visu maisa, līdz cukurs ir izkusis.
- Verdošā marinādē saber ķirbja kubiņus un karsē apmēram 5minūtes, līdz ķirbis sāk kļūt stiklains. Nogriež uguni un ķirbi marinādē atdzesē.
- Nākamajā dienā ķirbi marinādē vēlreiz uzvāra un karsē 3 minūtes. Tad marinētos ķirbjus vēl karstus sapilda sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vāciņiem.
- Marinētos ķirbjus pasniedz kā piedevu pie gaļas ēdieniem.