Kad vēl, ja ne rudenī, cept burkānu kūku? Burkāni patlaban ir svaigi un sulīgi, turklāt kūkas nekad nevar būt par daudz, it īpaši rudens un ziemas vakaros..
Sastāvdaļas
- 200 g burkāni
- 3 olas
- 180 g milti
- 100 g rozīnes
- 180 g cukurs
- 1 paciņa vaniļas cukurs
- 10 g cepamā pulvera
- 1 citrona miziņa
- 90 g augu eļļas.
Pagatavošana
Sarīvētiem burkāniem pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņu un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Tad pievieno eļļu, samaisa, pieber izsijātus miltus un cepamo pulveri, samaisa. Nobeigumā pievieno izmērcētas rozīnes.
Gatavo mīklu liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 40–50 minūtes.
Kūku var arī pārgriezt un kā pildījumu izmantot krēmu. Tam vajadzēs:
- 120 g krēmsiera
- 240 g pūdercukura
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Bļodā liek krēmsieru, sviestu, vaniļu un sakuļ. Pakāpeniski iekuļ pūdercukuru. Ar krēmu var pārsmērēt arī kūkas virspusi.