Strauji tuvojoties ziemai, roka tā vien sniedzas pagatavot kādu karstu, sildošu dzērienu.
Šādus dzērienus jau gatavus var nopirkt veikalā, atliek vien tos uzsildīt. Taču itin gardu karstu dzērienu var pagatavot arī mājās, par pamatu ņemot kādu no sulām, piemēram, no pašu dārza āboliem spiestu.
Kā pagatavot dzērienu?
Katliņā ielej ābolu sulu, pievieno kanēļa standziņu, ja vēlas, arī pāris krustnagliņu vai smaržīgo piparu graudu.
Ar šīm garšvielām nevajag pārspīlēt, pietiks pavisam nedaudz, citādi dzēriens būs ļoti pikants. Sulu uzsilda, bet nevāra. Ļauj ievilkties.
Krūzē, kurā tiks lieta sula, var iebērt žāvētus ābolus, dzērvenes vai nedaudz sakapāta ingvera, kas siltajam dzērienam piedos asumiņu. Pasniedzot var pievienot apelsīna šķēlīti. Ja sula šogad padevusies skāba, to var nedaudz atšķaidīt ar ūdeni vai pasniedzot pievienot medu.
Ar garšvielām īsti nevar kļūdīties – katrs tās siltajam dzērienam var pievienot pēc savas gaumes. Siltos dzērienus var gatavot arī no dzērveņu vai upeņu sulas.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.