Konfektes, saldumiņi, našķi un kārumi nevienu neatstāj vienaldzīgu. It īpaši, ja gardums gatavots pašu rokām. Ķeramies klāt saldu dāvaniņu gatavošanai!

Reklāma

Trifeles kraukšķos

  • 300 g tumšās šokolādes
  • 100 ml saldā krējuma
  • 50 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes ruma
  • kakao, cukura pērlītes, saldie kraukšķi u.c. rotāšanai

Uzvāra saldo krējumu. Pievieno sviestu, salauzītu vai sarīvētu šokolādi un rumu. Vislabāk to darīt ūdens peldē, masu nepārtraukti maisot.

Gatavo masu atdzesē ledusskapī vai saldētavā.

Ņem nelielas masas piciņas. Viducī var iespiest apgrauzdētu mandeli, riekstu vai rumā izmērcētu žāvētu ķirsi. Veido apaļas bumbiņas. Tās apviļā kakao vai cukura pērlītēs, vai krāsainajos cukura dekoros, vai sasmalcinātās pistācijās.

Liek uz paplātes, pārliek pārtikas plēvi un liek ledusskapī, lai sastingst. Var uzglabāt pāris nedēļu, bet tik ilgi jau nestāvēs, jo... apēdīsies!

Šokolāde nelips pie rokām, ja gatavošanas procesā tiks izmantoti vienreizlietojamie cimdi.