Ķirši sīrupā ir gardi un ļoti dekoratīvi. Ar tiem grezno kūkas vai desertus, var pievienot karstai tējai.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1,5 kg skābo ķiršu
- 1 l ūdens
- 600 g cukura
Pagatavošana
Ķiršiem izņem kauliņus. Katlā lej ūdeni, pieber cukuru un karsē, nepārtraukti maisot, līdz cukurs ir izkusis un izveidojies sīrups.
Sīrupā saber ķiršus un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes.
Verdošo sīrupu ar ķiršiem pilda sterilās burkās un aizvāko. Burkas noliek uz vākiem. Atdzisušās burkas uzglabā sausā, vēsā vietā.
Kas jāzina, gatavojot augļus vai ogas sīrupā
- Sīrups var būt atšķirīgas konsistences un salduma: uz katriem 600 ml ūdens var ņemt 115 g cukura (maigs cukura sīrups); 175 g cukura veidos vidēji stipru sīrupu; 250 g cukura veidos piesātinātu sīrupu. Var pievienot arī garšvielas: smaržīgos piparus, krustnagliņas, ingveru, kanēļa miziņu, lavandu, rozmarīnu, čili asumam.
- Augļiem – persikiem, aprikozēm, plūmēm – izņem kauliņus un augļus sadala uz pusēm vai ceturtdaļās.
- Augļus un ogas burkā liek pēc iespējas blīvāk, bet tā, lai tos nesaspiestu un lai līdz burkas augšai paliek brīvi apmēram 1,5 cm. Kad augļus pārlej ar sīrupu, tiem jābūt pilnībā pārklātiem. Pēc dažām dienām sīrupa līmenis samazināsies, jo augļi to uzsūks sevī.